news_image
Programmer pudses af en sidste gang inden afgang mod EM i Kaposvar. Her Sara Aagard Hyrm og Der Harlekin B. Foto: Louise Kastrup Lindgaard

Højt humør og sammenhold hos ponyrytterne

 11.07.2017

Når det danske ponylandshold begynder den lange vej til EM i Ungarn, så kan landstræner Jette Nevermann ihvertfald ikke klage over stemningen i truppen.

Af Louise Kastrup Lindgaard

De unge dressurtalenter, der er en del af ponylandsholdet, var i går samlet på Julianelyst, til en dag med dyrlægetjek, medietræning og programridning, inden at turen går til Kaposvar i Ungarn, hvor Europamesterskaberne for ponyer afholdes fra den 24.-30. juli 2017.

Og humøret var højt og deltagerne var engagerede. Også selvom det kan være hårdt at skulle sidde helt skoleagtigt og modtage viden, når man nu er gået på sommerferie.

Der er langt til Kaposvar. Derfor er der ikke noget, der er overladt til tilfældighederne inden afgang.
Alle ponyerne blev tjekket igennem af dyrlæge Susanne Albæk Kolding fra Faxe Dyrlægerne, rytterne - og deres forældre - fik en introduktion til medietræning, hvad man skal være opmærksom på og et par stykker oplevede at blive interviewet, så de kan være klar til pressemøde i Ungarn.

Til slut red ekvipagerne program for FEI-dommer Kurt Christensen med kommentarer efterfølgende, inden at de efter aftensmaden skulle gennemgå deres ridt på video.

På spørgsmålet om, hvad der skulle være overskriften for dagen, svarede forældrene: Ponylandsholdet er i topform.
For de unge ryttere var det det gode sammenhold, der var i centrum, hvilket tegner godt for en lang tur gennem Europa til EM i Ungarn.

Rigtig mange gange held og lykke dernede.

Ponylandsholdet består af:

Sara Aagard Hyrm/Der Harlekin B
Sofie K Hansen/Prince of Glory
Louise Fauerholm Christensen/Vegelins Goya
Kristian Wurtz Green/Lilo

Reserve:
Claudia Kjær/Adriano B
Himlen bør vente

Det er mere undtagelsen end reglen, hvis en hest får lov til at komme sig ovenpå en alvorlig skade. Ofte bliver hestene erklæret uanvendelige. Også selvom, de med ro og tid, ville kunne komme sig.
16.02.2017     Aktuelt

Dyrlæge Mette Uldahl: Hvornår er rytteren for tung til hesten?

Øget kropsvægt er et stigende problem i den vestlige verden, og dette har i den senere tid resulteret i en øget debat om, hvornår vi som ryttere er for tunge til vores heste. Men hvornår er vi egentlig for tunge til at ride på vores heste. Hvornår udgør vores vægt et problem, for hestens fysik?
28.01.2017     Træning

Ting, man kun gør, når man er hestemenneske

Du kender det garanteret godt. Der er masser af små ting, man bare gør som rytter, uden egentlig at tænke nærmere over dem. Lige indtil den “virkelige” verden ser det og overvejer, hvad det egentlig er, vi har gang i. Her på redaktionen har vi ihvertfald flere gange måtte ta’ os til hovedet, når vi er kommet i tanke om endnu en ting, man gør, hvis man er hestemenneske.
26.12.2016     Andet

Brug for hjælp til at sælge din hest?

Kontakt everhorse på info@everhorse.dk

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Udfyld formularen herunder og tryk pa "Tilmeld mig". Sa vil du fremover vaere opdateret med hvad der sker i hesteverden.