news_image
Danmark vandt guld ved NM i military 2017 (Foto: Jørn Duhn)

Dyrt at være på landsholdet i military

 12.09.2017

For nogle ryttere har det været en dyr affære at være en del af et landshold i år. Militaryrytterne, der deltog ved De Nordisk Baltiske Mesterskaber i Hovdala i Sverige i august, måtte nemlig selv betale for deres tøj, hvis de ville være ens klædt og i øvrigt gøre et nummer ud af, at de red for det danske landshold. 

Af Louise Hededam

Vivan Ryslinge, som blev dobbelt nordisk mester, måtte lægge en ekstra udgift til stævnet på 5100 kroner: ”For mig var det en stor ting at være udtaget til landsholdet, og det vil man jo gerne skilte lidt med. Men det kostede altså flere tusinde kroner at komme til at ride med Dannebrog på underlaget og med en jakke, der var magen til de andres”, siger Vivan Ryslinge.

Anne Dorthe Møller Espensen har tidligere redet NM i military og tog i år holdguld og individuel bronze: ”Man kan godt mærke, der har været sparet i år. Tidligere år har vi fået betalt både vores start og boks, når vi red på landsholdet, men i år måtte vi betale begge dele selv.”

Også junior/youngrider-rytterne til NM i military måtte til lommen, hvis de ville være ens. Her havde de fleste udstyr fra tidligere deltagelse i mesterskab, men en enkelt måtte selv købe pakken for at ligne de andre og for at ’blære sig lidt med at være dansk’. Junior/youngrider-holdet fik bronze, mens Mathilde Skrædderdal Andersen desuden tog individuel bronze.

Det er sparetider i Dansk Ride Forbund, og det har også betydet, at military som disciplin i år er gået fra at have budget som en elitedisciplin til at være en udviklingsdisciplin – med et markant mindre budget.

Everhorse har kontaktet Dansk Ride Forbund for en kommentar, som vi i skrivende stund afventer.

Mens NM-rytterne altså selv måtte punge ud for landsholdspakken, fik seniorrytterne, der var en del af EM-holdet, deres betalt. Juniorholdet, der red EM i Millstreet, Irland, havde for de flestes vedkommende tøj fra året forinden, men fik også sponsoreret blandt andet underlag og hut.

 

 
Helt nyt ridecenter til efterskole

Efter mange forhindringer påbegynder efterskole byggeri af helt nyt ridecenter til 25 millioner
26.09.2017     Andet

Fransk rytter omkommer i styrt

Den franske rytter, Maxime Debost, omkom lørdag under et militarystævne i Frankrig. Han efterlader sig sin kæreste og søn.
24.09.2017     Military

Tør vi debattere blodreglen?

Fire ekvipager blev under EM i Göteborg diskvalificeret under reglen om blod på hesten. I ét tilfælde forsøgte rytteren at rejse tvivl, da hun blev standset midt i sit dressurprogram.
23.09.2017     Aktuelt

Brug for hjælp til at sælge din hest?

Kontakt everhorse på info@everhorse.dk

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Udfyld formularen herunder og tryk pa "Tilmeld mig". Sa vil du fremover vaere opdateret med hvad der sker i hesteverden.