news_image
Danmark vandt guld ved NM i military 2017 (Foto: Jørn Duhn)

Dyrt at være på landsholdet i military

 12.09.2017

For nogle ryttere har det været en dyr affære at være en del af et landshold i år. Militaryrytterne, der deltog ved De Nordisk Baltiske Mesterskaber i Hovdala i Sverige i august, måtte nemlig selv betale for deres tøj, hvis de ville være ens klædt og i øvrigt gøre et nummer ud af, at de red for det danske landshold. 

Af Louise Hededam

Vivan Ryslinge, som blev dobbelt nordisk mester, måtte lægge en ekstra udgift til stævnet på 5100 kroner: ”For mig var det en stor ting at være udtaget til landsholdet, og det vil man jo gerne skilte lidt med. Men det kostede altså flere tusinde kroner at komme til at ride med Dannebrog på underlaget og med en jakke, der var magen til de andres”, siger Vivan Ryslinge.

Anne Dorthe Møller Espensen har tidligere redet NM i military og tog i år holdguld og individuel bronze: ”Man kan godt mærke, der har været sparet i år. Tidligere år har vi fået betalt både vores start og boks, når vi red på landsholdet, men i år måtte vi betale begge dele selv.”

Også junior/youngrider-rytterne til NM i military måtte til lommen, hvis de ville være ens. Her havde de fleste udstyr fra tidligere deltagelse i mesterskab, men en enkelt måtte selv købe pakken for at ligne de andre og for at ’blære sig lidt med at være dansk’. Junior/youngrider-holdet fik bronze, mens Mathilde Skrædderdal Andersen desuden tog individuel bronze.

Det er sparetider i Dansk Ride Forbund, og det har også betydet, at military som disciplin i år er gået fra at have budget som en elitedisciplin til at være en udviklingsdisciplin – med et markant mindre budget.

Everhorse har kontaktet Dansk Ride Forbund for en kommentar, som vi i skrivende stund afventer.

Mens NM-rytterne altså selv måtte punge ud for landsholdspakken, fik seniorrytterne, der var en del af EM-holdet, deres betalt. Juniorholdet, der red EM i Millstreet, Irland, havde for de flestes vedkommende tøj fra året forinden, men fik også sponsoreret blandt andet underlag og hut.

 

 
Italien tester nyt system til dressurbedømmelse

Det omdiskuterede nye dressurbedømmelsessystem ’HiLoDrop’, bliver afprøvet ved nationale stævner i Italien.
17.11.2017     Dressur

Katrinelund-rytter fik hurtig hjælp efter spark

En gang imellem kan man ønske at bo tæt på sygehuset - sådan var det også på Katrinelund tirsdag, da en rytter blev sparket, men i løbet af 2 minutter stod lokale akuthjælpere klar og det hele endte lykkeligt.
16.11.2017     Aktuelt

Amatørspringryttere kan vinde deltagelse i Falsterbo

Krafft the Tour of Amateurs er et svensk turneringskoncept som nu får en afstikker i Danmark, så en dansk amatørspringrytter kan ride sig i finalen ved Falsterbo Horse Show.
16.11.2017     Springning

Brug for hjælp til at sælge din hest?

Kontakt everhorse på info@everhorse.dk

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Udfyld formularen herunder og tryk pa "Tilmeld mig". Sa vil du fremover vaere opdateret med hvad der sker i hesteverden.