news_image
Danmark vandt guld ved NM i military 2017 (Foto: Jørn Duhn)

Dyrt at være på landsholdet i military

 12.09.2017

For nogle ryttere har det været en dyr affære at være en del af et landshold i år. Militaryrytterne, der deltog ved De Nordisk Baltiske Mesterskaber i Hovdala i Sverige i august, måtte nemlig selv betale for deres tøj, hvis de ville være ens klædt og i øvrigt gøre et nummer ud af, at de red for det danske landshold. 

Af Louise Hededam

Vivan Ryslinge, som blev dobbelt nordisk mester, måtte lægge en ekstra udgift til stævnet på 5100 kroner: ”For mig var det en stor ting at være udtaget til landsholdet, og det vil man jo gerne skilte lidt med. Men det kostede altså flere tusinde kroner at komme til at ride med Dannebrog på underlaget og med en jakke, der var magen til de andres”, siger Vivan Ryslinge.

Anne Dorthe Møller Espensen har tidligere redet NM i military og tog i år holdguld og individuel bronze: ”Man kan godt mærke, der har været sparet i år. Tidligere år har vi fået betalt både vores start og boks, når vi red på landsholdet, men i år måtte vi betale begge dele selv.”

Også junior/youngrider-rytterne til NM i military måtte til lommen, hvis de ville være ens. Her havde de fleste udstyr fra tidligere deltagelse i mesterskab, men en enkelt måtte selv købe pakken for at ligne de andre og for at ’blære sig lidt med at være dansk’. Junior/youngrider-holdet fik bronze, mens Mathilde Skrædderdal Andersen desuden tog individuel bronze.

Det er sparetider i Dansk Ride Forbund, og det har også betydet, at military som disciplin i år er gået fra at have budget som en elitedisciplin til at være en udviklingsdisciplin – med et markant mindre budget.

Everhorse har kontaktet Dansk Ride Forbund for en kommentar, som vi i skrivende stund afventer.

Mens NM-rytterne altså selv måtte punge ud for landsholdspakken, fik seniorrytterne, der var en del af EM-holdet, deres betalt. Juniorholdet, der red EM i Millstreet, Irland, havde for de flestes vedkommende tøj fra året forinden, men fik også sponsoreret blandt andet underlag og hut.

 

 
BLOG: Hesten lever sundt - gør du?

Blogger Signe Krusell lever af kaffe, cigaretter, pølsehorn og kage - mens hendes heste får alt, hvad de har brug for af foder, tilskud og fysiske behandlinger.
23.01.2018     Trivsel

Equitour Aalborg titelsponsor for Elevskole Cuppen

Finalen i den nye elevskolecup skal afgøres den 25. og 26. maj, og det bliver Helgstrand Academy i Uggerhalne, der kommer til at lægge baner til. Det sikrer et samarbejde mellem den internationale stævnearrangør Equitour Aalborg og Dansk Ride Forbund.
22.01.2018     Arrangementer

Fantastisk farvel til fantastiske Taloubet Z i Leipzig

Den 18-årige superhingst, Taloubet Z, sluttede søndag sin karriere af med en sejr i World Cup-afdelingen i Leipzig, Tyskland.
21.01.2018     Springning

Brug for hjælp?

Kontakt everhorse på info@everhorse.dk

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Udfyld formularen herunder og tryk pa "Tilmeld mig". Sa vil du fremover vaere opdateret med hvad der sker i hesteverden.