news_image
Det danske hold til årets Youth Match til World Toelt er sat (Foto: Andreas Hejndorf)

Årets World Toelt Youth Match ryttere er udvalgt

 12.02.2018

Sportskomiteen i Dansk Islandshesteforening har nu sat holdet af unge talenter, der skal forsvare Danmarks ære ved dette års World Toelt, der løber af stablen i Odense d. 23 – 24. februar. Udover Danmark deltager Sverige, Norge og Tyskland i landskampen

Af Mai Søegaard Espersen

Youth Matchen, der udkæmpes af fire ryttere i disciplinerne: V1, F1, T1, og T2, finder sted lørdag d. 24. februar, og det danske hold udgøres af følgende ryttere:

Kristine B Jørgensen / Týr frá Þvera (V1)
Natalie Fischer / Ímnir fra Egeskov (F1)
Emilie Tofte Ambo / Dugur frá Þúfu (T1)
Lea Albeck Laursen / Eitill frá Leysingjastöðum (T2)

 

Bliv klogere på disciplinerne:

Er du ny i islandshesteverdenen, eller har du bare ikke helt fået styr på, hvad der gemmer sig bag de forskellige discipliner, kan du blive klogere her:

V1
Svær firgang, hvor ekvipagen i valgfri rækkefølge, viser gangarterne skridt, trav og tölt i langsomt og hurtigt tempo

F1
Svær femgang, hvor ekvipagen i valgfri rækkefølge, viser middeltempo tölt, skidt, trav, galop og flyvende pas (på langsiderne)

T1
Den sværeste töltklasse, hvor der skal töltes i fre forskellige tempi – begyndende med en omgang i lang tölt efterfulgt af en omgang i langsomt tempo på kortsiderne og øgning til middeltempo på langsiderne og afsluttende med en runde i hurtigt tempo.

T2
Svær töltklasse, hvor en runde i valgfri tempo kombineres med en runde i langsomt tempo og en runde i tölt, hvor rytteren har helt løse tøjler, der skal holdes i en hånd. 

 

Kilde: Dansk Ishesteforening 
Vær sikker på hesteryg i trafikken

Der sker årligt ca. 130 rideulykker i trafikken, hvoraf omkring 25 involverer andre trafikanter. Derfor har Rådet for Større Færdselssikkerhed, Dansk Ride Forbund og Dansk Islandshesteforening i fællesskab har udarbejdet en sikkerhedskampagne, der har fokus på ryttere, der færdes i trafikken
19.02.2018     Aktuelt

Minitema: Kürens historie

I første del af vores minitema, Den gode kür fortalte vi forleden om, hvad det egentlig er, der fascinerer os ved disciplinen, der blot bliver mere og mere populær. I dag - i anden del af serien - kan du læse mere om, hvordan kür blev opfattet, da den blev introduceret ved den første World Cup-serie i dressur i 1985
18.02.2018    

75 kilomter lang ny ridesti i Kongernes Nordsjælland

En ny lang riderute kommer til at slynge sig gennem Danmarks femte nationalpark, Kongernes Nordsjælland. Dermed får ryttere snart en unik mulighed for at opleve det naturskønne område på en ridetur, der fra ende til anden varer hele tre dage
17.02.2018     Aktuelt

Brug for hjælp?

Kontakt everhorse på info@everhorse.dk

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Udfyld formularen herunder og tryk pa "Tilmeld mig". Sa vil du fremover vaere opdateret med hvad der sker i hesteverden.